2016

Beste Jos en Martine,
we zijn net terug van een heerlijke reis door Portugal, waarbij we 6 dagen in jullie Samonatura hebben verbleven. In die eerste dagen in jullie resort zijn we ontzettend goed uitgerust.
Het nadeel van een verblijf bij jullie is dat andere verblijven daarna, hoe goed ook en hoe mooi qua omgeving, het in vergelijking met Samonatura moesten afleggen.
We werden gastvrij ontvangen, inclusief een pannetje heerlijke soep, zodat we de eerste avond niet uit eten hoefden. Meteen is er rust. De keuken bevatte een grote basisuitrusting, inclusief afwasmiddel, zout en peper en bv olie en azijn.
Het huisje dat wij hadden was geweldig, de uitrusting van hoog niveau. Op bedden zijn wij vaak kritisch of gevoelig: jullie bedden zijn fantastisch, De wifi is goed, ‘s avonds kun je evt. in sauna of hottub, eventueel ook kijken naar Nederlandse televisiezenders. Aan alles is gedacht. Stoelen, ligbedden, kussens en matrassen. En natuurlijk ook nog de badjassen.
Wat een genot om met een glaasje wijn ‘ s avonds naar de ondergaande zon te kijken, met uitzicht op Vila Nova de Milfontes en de zee. En wat een rust in de omgeving, krekels en af en toe een hond, meer hoor je niet.

We hebben ook nog de gelegenheid gehad om jullie prachtige melkveebedrijf te zien. Nederlands ondernemerschap in optima forma.

Beste Jos en Martine, jullie hebben iets heel moois opgebouwd in Portugal. In eerste instantie natuurlijk door jullie melkveebedrijf, maar ook door het ontwikkelen van Samonatura.
Wij zijn zeker van plan om in de komende jaren een of meer keren terug te keren naar Samonatura, voor ons de ideale plek om bij te komen, af te schakelen en uit te rusten.

groet van
Hans en Lidwien

——————————————————————————————————————————————-

hoi Martine en Jos,

Gisteravond thuisgekomen na een heerlijke vakantie in Portugal, eerst 10 dagen bij jullie en aansluitend 3 dagen in Lissabon voordat we weer naar huis vlogen.

Van de heerlijke rust op Samonatura naar de drukte van de grote stad, wij vonden het een leuke combinatie zo.
En wat hebben we bij jullie genoten!!

Van de voorpret thuis, de duidelijke communicatie vooraf en bij aankomst , de lekkere soep die je voor ons gemaakt had bij aankomst, de uitgebreide en gezellige rondleiding op Samonatura, de relaxte sfeer , fijne andere gasten, jullie persoonlijke aandacht, het geweldige mooie verzorgde rustige paradijsje bij jullie……het zijn al die dingen bij elkaar die het voor ons super gemaakt hebben.
In de omgeving mooie dingen gezien, zalige rustige stranden en baaitjes, fijn gewandeld bij de rivier, de oceaan en het bos, lekker gegeten en genoten van de lekkere wijn op de terrasjes, pastellaria in Vila Nova met lekkere bolos, hardgelopen in het bos.
En natuurlijk de lekkere accommodatie waar werkelijk niks ontbrak….luxe stoelen, ligbedden, lekker bed, inventaris compleet ….ondergaande zon op de veranda met een vino verde …en dan nog even de hottub in. Tja, wat wil je nog meer in het leven.
Eigenlijk willen we morgen weer terug, maar eerst maar weer een jaartje werken he.

we hopen tot gauw !
René en Frieda

——————————————————————————————————————————————-

Dag Martine en Jos,

“Zowel vorig als dit jaar zijn we op Samonatura geweest. Tegen onze gewoonte in, want we gaan maar zelden zo snel op een zelfde plaats terug.

We gingen al automatisch uit van een aantal heerlijke zaken, zoals:
je hoeft geen handdoeken mee te nemen. De stoelen zitten en liggen echt heerlijk. Het is stil en er is een prachtige zonsondergang te zien vanaf het terras. De sauna, het bubbelbad als het wat kouder wordt. Enz., enz.
Maar er waren nóg meer fijne dingen:
het blotevoetenpad, dat Jos heeft aangelegd met natuurlijke materialen. ‘s Ochtends liep ik het na een eerste kop thee op het terras en mijn lief koffie op bed te hebben gebracht. Het werkt door alsof je net een voetreflex-massage hebt gekregen. Daarna buiten af douchen en het frisse zwembad in. Mijn dag kon niet meer stuk!
Of dat ik de homeopatische pilletjes tegen zonallergie was vergeten en hun dochter het uit Nederland voor me meenam.

Of de stukjes superverse geitenkaas die zij kregen van een boer en voor ons een stukje meenamen.
En altijd de hartelijkheid waarmee Martine ons verzorgde, de levensenergie en ideeën die ze hebben, hun liefde voor het paradijsje dat ze van Samonatura hebben gemaakt.

Jullie hebben iets heel bijzonders en we zijn rijk dat we hier van hebben mogen meegenieten.
Tot de volgende keer!

Kees en Emöke

——————————————————————————————————————————————-

Hallo Martine en Jos,

We hebben erg genoten van onze vakantie van 26 mei t/m 10 juni in Arco-Iris. Bij onze aankomst zijn we uitstekend opgevangen met soep en broodjes….en rondgeleid door Nel.

De casa is zeer compleet ingericht, alles is aanwezig inclusief badjassen. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht richting Milfontes en de zee. Er zijn veel plekken om te zitten zowel in de zon als in de schaduw.

Heerlijk zwembad en ook van de sauna hebben we genoten. Mooie aangelegde tuin.

In de omgeving zijn leuke uitstapjes te maken. B.v. naar Cabo Sardao, de ooievaars met jongen, met nesten boven op de kliffen zijn goed te zien vanaf het wandelpad. Bij Almograve kun je mooi wandelen. Diverse mooie naturisten stranden in de buurt.

In Milfontes hebben we heerlijk gegeten bij Patio Alentejano.

We hebben een heerlijke tijd gehad.

hartelijke groeten,

Aldert en Grytsje Hoekstra

——————————————————————————————————————————————-

Martine,
Nous voulons vous remercier pour votre accueil chaleureux et la dizaine de jours de rêve que nous avons passé dans votre petit coin de paradis.
La recette de votre disponibilité, de la quiétude des lieux, du confort des gîtes, de la qualité des aménagements intérieurs et extérieurs où il ne manque rien, font de Samonatura une référence incontournable que nous conseillerons à nos amis.

Bravo, vous avez vraiment pensé à tout.

Pour notre 1ére visite au Portugal, nous avons très apprécié ce pays et ses habitants et ce sera avec un immense plaisir que nous y reviendrons car nous avons encore beaucoup de choses à découvrir.

Merci à Martine et Jos

Ps : sans oublier les excellents légumes du potager

Pascale et Michel

——————————————————————————————————————————————-

Beste Jos en Martine,

Graag willen jullie bedanken voor het geweldige verblijf op Samonatura. Wij verbleven in Casa Lua Nova, waar we een schitterend uitzicht hadden over het dal en de Atlantische Oceaan.

We hebben met name genoten van de ruimte, rust en vrijheid op jullie prachtige accommodatie en kijken met veel plezier terug op een heerlijke en ontspannen vakantie.

De verwachtingen die jullie website ons gaven, zijn ruimschoots waargemaakt, sterker nog: de geuren, kleuren, de rust en het gevoel van vrijheid hebben die overtroffen en zijn niet in foto’s uit te drukken.

Het warme welkom met de heerlijke soep en de uitleg over wat er te doen is in de omgeving, het ‘oogsten’ van de groenten uit de tuin, de faciliteiten van het huis, de heerlijke bedden, de mooie ligbedden met heerlijke kussens, enz.. enz.. enz.

Kortom: wij hebben genoten van jullie gastvrijheid, zonder het gevoel te hebben dat we bij iemand ‘op bezoek’ waren en daarmee werd onze privacy gerespecteerd.

Dank voor de goede zorg en wellicht tot de volgende keer,

Hartelijke groet,

——————————————————————————————————————————————-

Beste Martine en Jos,

We willen jullie bedanken voor het fantastische verblijf in Samonatura.

Het was in een woord geweldig. Het huis was perfect, de locatie, met het uitzicht, de bloemen, zwembad, jacuzzi en sauna. Maar ook de omgeving is interessant, met mooie stranden en leuke dorpjes. En Martine nog extra bedankt voor het begeleiden van Roos bij het halen van de prik.

Ik heb wat foto’s bijgevoegd. Misschien hebben jullie er wat aan om op de website te zetten.

hartelijke groet en hopelijk tot ziens!
mede namens Rosmarie
Maarten

You can send your comment to samonatura@gmail.com