2014

Boa tarde Jos en Martine,

Alweer meer dan een maand geleden mochten wij, zeer verassend, een paar dagen doorbrengen in jullie Casa Arco-Íris. Verassend omdat wij eigenlijk geboekt hadden voor Casa Ria-Mira. Maar meer nog omdat in jullie accommodaties en op het “resort” werkelijk niets ontbreekt. Zelfs het hout, aanmaakblokjes en lucifers lagen al naast de open-haard (midden in de zomer). Het is een soort van ‘je direct thuis voelen’; een sfeervolle tuin, terras, zwembad, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In het echt is het nog mooier dan op de foto’s van jullie website. Maar vooral door het warme welkom en de dagelijkse bezoekjes van Nel, Martine en Jos.

Kortom we hebben genoten van ons verblijf, mede dankzij het mooie uitzicht. Vooral ‘s avonds bij zonsondergang. Ook buiten het resort ging de pret gewoon door; een schitterend mountainbiketocht langs de rotsen en kliffen van Alentejo’s Atlantische kust.

Jos; heel veel succes en vooral veel plezier met je fietstocht in Kenya.

Obrigado, en dikke knuffels van Kees en Marja den Uijl

Hoi Martine en Jos,

We zijn alweer een paar weken thuis en denken nog vaak terug aan onze heerlijke vakantie bij jullie. Samonatura is een paradijs op aarde. Samonatura ligt op een prachtige lokatie met een geweldig klimaat, niet te warm, gewoon lekker. In de huizen is aan alles gedacht met een hoog comfort niveau.

Maar bovenal een warm welkom, een goede begeleiding en lekkere melk! Ook het bezoek aan de boerderij hebben we als bijzonder hartelijk en open ervaren. We kunnen met recht stellen, jullie weten wat gastvrijheid is. Voor ons is Samonatura een aanrader voor naturisme, rust, natuur en cultuur.

Met vriendelijke groet, Michael en Yvonne Steffens

Wij hebben een geweldige vakantie gehad in het de prachtige studio op Samonatura. Wat we ons vooraf niet realiseerden is de enorme privacy en rust op het terrein! Doordat er maar 4 vakantiewoningen op dit grote terrein liggen, elk met een eigen toegang, tuin en terras is dit echt spectaculair. Ook het compleet ingericht zijn van de woning, b.v het gewone- én de luxe -koffiemachine en alles wat je nodig hebt om je thuis te voelen, zelfs de föhn had niet in mijn koffer gehoeven. Wij voelden ons erg verwend bij de sauna in “onze” jacuzzi bij de prachtige ondergaande zon vér kijkende over de mooie natuurgebieden. Toen het ons lukte om de “berg” achter samonatura te “beklimmen” (2 uur omhoog wandelen) en wij zagen hoe groot “ons” gebied, rondom het mooie zwembad, was voelden we ons echte “landeigenaren” (voor 12 dagen!) Dat zwembad met zout water trok mij eerst niet echt. dit omdat ik aan de zoute zee dacht. Maar het is eigenlijk het lichaamseigen zout, zoals b.v. in tranen, je kunt dus gewoon onder water blijven kijken! Super aangename ervaring is dat. Met dagelijkse even de zeer persoonlijke aandacht vol weetjes en tips betreffende de omgeving waren we erg tevreden, we voelden ons echt gasten die maximaal kunnen genieten van al het moois in Alentejo.

Hartelijk dank van Leon en José

Hallo Martine en Jos,

Portugal op z’n best. Nooit gedacht dat we dit zouden vinden in Portugal. Het was kort, veel te kort, maar we hebben er met volle teugen (ook letterlijk) van genoten. Vriendelijke ontvangst (zelfs na het onweer) en een prachtig huisje met alles erop en eraan. TOP !!!! Volgend jaar zijn we er terug maar dan toch iets langer. Hopelijk hebben jullie een goed seizoen en veel MTB plezier in Portugal en Kenia.

Groetjes van Jef, Mar10 en Jeroom.

Beste Martine en Jos,

Wat hebben wij genoten van jullie paradijsje onder de Portugese zon. Eind april 2014, topvakantie, een heerlijk rustig verblijf in de blokhut met fantastisch uitzicht vanaf het terras. Dat is nog eens lekker wakker worden. Het zwembad, de sauna, lekker ferme douche en daarna rustig bubbelen en weer van het adembenemende uitzicht genieten. Zo kom je rustig op gang en dat past weer prima bij de omgeving en de mensen van de Alentejo. Wat een rust, vriendelijkheid, lekker eten met  vooral de vis van de barbecue. Het best te beschrijven door: rust, uitzicht, bloemen, geuren, ruige kust, mooie zandstanden, vis, vriendelijkheid, natuur en de zon. Dank voor de persoonlijke aandacht en de prima verzorging.

Groet van Gerda en Krijn

Beste Martine en Jos,

We mochten, op Samonatura, in het zuidwesten van Portugal – maar dan wel op z’n brabants – een paar maanden genieten van jullie goede zorgen en gastvrijheid.Men beweert: “goede wijn behoeft geen krans”. Dat we voor 2015 alweer geboekt hebben moet dus voor zichzelf spreken.Dank jullie wel. Alle goeds, heel veel succes en tot ziens in maart 2015.

Jan en WillyV”